Eclere cu crema de vanilie si glazura de ciocolata

postat de Retete in Imagini, in Prajituri, pe 26 August 2013
Eclere cu crema de vanilie si glazura de ciocolata

Ingrediente

  • Apa: 120 ml
  • Lapte: 120 ml
  • Unt: 100 g
  • Sare: 1/2 lingurita
  • Zahar: 1 lingurita
  • Faina: 150 g
  • Oua: 4
  • Praf de copt: 1/2 lingurita

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  4

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Romania

Categorii:

   Prajituri
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Happy
Pt ca am vrut sa incerc si alte retete de gogosele pt ecler, profiterol, etc. ultimele 2 dati nu mi-au iesit si le-am pus direct in cos.. Pe site-ul sarboaicei cu bomboanele Bounty, am gasit si reteta asta care mi-a facut cu ochiul. Destul de neincrezatoare am zis sa le incerc..

Apa cu laptele, untul, sarea si zaharul se pun pe foc pana dau in clocot. Se da cratita deoparte si se pune faina amestecata cu praful de copt. Se pune la loc pe foc mic si se amesteca aproximativ 1 min. Se transfera compozitia intr-un castron si se mixeaza cu 2 oua pana se incorporeaza complet. Apoi se adauga, pe rand, celelalte 2 oua. Amestecam pana se obtine o textura matasoasa. Se pun in tava, pe hartie de copt, sub ce forma doriti si se dau la cuptor pana se rumenesc. Crema la alegerea voastra!

Reteta în Imagini
Tag-uri
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri