Escalop de vitel cu ciuperci

postat de Retete in Imagini, in Mancaruri cu carne, pe 18 August 2013
Escalop de vitel cu ciuperci

Ingrediente

  • Muschi de vita: 600 g
  • Ciuperci: 300 g
  • Unt: 30 g
  • Smantana: 2 linguri
  • Ulei de masline: 4-5 linguri
  • Sare: dupa gust
  • Piper: dupa gust
  • Condimente: dupa gust
  • Vin: putin
  • Boia de ardei dulce: 1/2 lingurita
  • Usturoi: 3 catei
  • Faina: putina

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  4

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Romania

Categorii:

   Mancaruri cu carne
Mod de Preparare

Se taie carnea felii subtiri ca pentru snitele, se bate cu ciocanul de snitele, se condimenteaza pe ambele parti

Se da fiecare bucata de carne prin faina si se prajeste in cateva linguri de ulei de masline pana se rumeneste

apoi se scoate carnea pe o farfurie si in aceeasi tigaie, in sosul ramas se pune bucata de unt la topit apoi se caleste usturoiul taiat feliute subtiri

Dupa aproximativ 1 min se pun ciupercutele, se amesteca usor si se lasa si ele la calit cateva minute

apoi se repune carnea in tigaie, se adauga apa fierbinte cat sa acopere ingredientele din tigaie si se lasa la fiert aproximativ 20-25 de min pana scade sosul si se ingroasa

Se adauga vinul, apoi smantana amestecata cu putina sare, piper si boia dulce se mai lasa sa dea in cateva clocote si se opreste focul

Se serveste alaturi de piure de cartofi, orez alb sau paste fainoase

Eu am ales ultima varianta fiind cel mai rapid de preparat

Reteta în Imagini
Tag-uri
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri