Fasole batuta

postat de Retete in Imagini, in Mancaruri cu legume, pe 18 August 2013
Fasole batuta

Ingrediente

  • Fasole: 500 g
  • Ceapa: 2
  • Ulei: cat este nevoie
  • Sare: dupa gust
  • Piper: dupa gust
  • Cimbru: dupa gust
  • Boia de ardei: dupa gust

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  2

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Romania
Mod de Preparare

Se pune fasolea la inmuiat de seara pana dimineata
Apoi se pune la fiert in apa cat sa o acopere, se lasa 2-3 minute si se arunca apa...procedeul acesta se repeta de 3-4 ori...

Se fierba apoi in apa curata(se poate pune in oala sub presiune pentru a fierbe mai repede, maxim 25-30 de min)
Se scurge fasolea de apa se pune intr-un vas de plastic si adaugam peste ea : sare, piper, boia,ulei, ierburile aromatice si mixam cu mixerul vertical pana obtinem o pasta fina

Se taie ceapa fideluta si se pune la calit in ulei, se stropeste cu boia de ardei(pentru culoare) apoi se aseaza peste fasolea batuta

sursa retetei: Monica-Elizabet

Reteta în Imagini
Mod de Servire

Se serveste cu muraturi

Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri