Fasole batuta-frecata

Ingrediente
- Fasole alba: 500 g
- Ceapa: 4 bucati
- Usturoi: 2 bucati
- Sare: dupa gust
- Boia de ardei: dupa gust
- Foi de dafin: 2 bucati
- Ulei: cat este necesar
Specific:
RomanescTimp Preparare:
60 de minutePortii:
4Complexitate:
MediuTara:
RomaniaCategorii:
Mancaruri de postReteta postata in forum de Criss
Fasolea se pune de seara pana dimineata la inmuiat.
Apoi se fierbe, se arunca apa. Se repeta operatiunea de 3 ori, astfel fasolea nu mai baloneaza.
Dupa ce se arunca si a treia apa, se pune apa curata, se adauga sare, cateva boabe de piper pe care ulterior le vom scoate, 2 foi de dafin si un catel de usturoi.
Se fierbe pana se inmoaie fasolea, apoi se pune intr-o strecuratoare sa se scurga. O cana de apa in care a fiert fasolea se pastreaza
Se zdrobeste fasolea cu ajutorul mixerului vertical, se adauga cate putin din apa in care a fiert, 2-3 linguri ulei, usturoi , sare dupa gust.
Cele 4 cepe se taie solzisori si se calesc in ulei. Se adauga boia de ardei peste ceapa. Se serveste fasolea cu ceapa calita si optional cu carnati. Eu prefer fara.
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |