Felie de lapte

postat de Retete in Imagini, in Prajituri, pe 27 August 2013
Felie de lapte

Ingrediente

  • Foi de pandispan cu cacao: un pachet
  • Lapte condensat: 200 g
  • Frisca lichida: 200 ml
  • Lapte: 100 ml
  • Gelatina: 6 g
  • Miere: 1 lingura
  • Zahar vanilat : 1 plic

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  6

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Romania

Categorii:

   Prajituri
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Felis
Am gasit aceasta reteta initial pe blogul Diverse ... si mi-am zis ca am s-o incerc cu siguranta... E singurul dulce pe care i-l cumpar lui Mihai ... si care ii place foooarte mult (kinder felie de lapte).. Apoi cand am vazut de unde s-a inspirat cu reteta... mi-am zis... eu de ce nu am vazut pana atunci??? (de la Miha)
Pentru ca am probleme cu cuptorul... am zis sa ma risc alta data cu blatul, asa ca de data asta am folosit niste foi de pandispan (ca tot aveam si am preparat doar crema (mai ales ca aveam de la Monica si o cutie de lapte condensat -multumesc Monica)... Daca nu aveti lapte condesat, vedeti reteta AICI... e foarte usor de facut

Prepararea cremei:
Laptele condensat se amesteca cu 50 ml de lapte.
Gelatina hidratata in 2 linguri de apa se dizolva in 50 ml lapte, pe foc foarte mic
si se adauga in laptele condensat.
Apoi mierea si vanilia.
Se bate frisca apoi se adauga amestecul de lapte si gelatina.
Se lasa la frigider si cand se intareste putin, se pune crema peste primul blat si se acopera cu al doilea blat.
Sa da apoi la frigider pentru minim 3 ore, dupa care se taie foarte usor.
Data viitoare am sa ma risc si la foi...

Daca vreti sa pregatiti blatul:
Pentru blat avem nevoie de:
-4 oua
-80 g zahar
-20 ml lapte
-100 ml ulei
-2 linguri gris macinat
-2 linguri cacao
-2 linguri faina
-2 linguri de miere
-1 lingurita de praf de copt
-1 plic zahar vanilat
Se separa ouale. Galbenusurile se freaca bine cu zaharul si zaharul vanilat pana se albesc.
Faina se amesteca cu praful de copt, cacao si gris si se adauga la crema de gabenusuri, amestecandu-se usor. Se adauga laptele... Apoi uleiul si mierea... Albusurile se bat spuma tare ca pentru bezea si se incorporeaza in compozitia cu galbenusuri.
Se coc doua foi (30x34 cm) in tava tapetata cu hartie de copt,in cuptorul incins la 170 de grade pentru 12 minute, aproximativ. Lasam blatul sa se raceasca si mai apoi desprindem hartia

Reteta în Imagini
Tag-uri
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri