File de peste cu sos de vin

postat de Retete in Imagini, in Peste, pe 26 August 2013
File de peste cu sos de vin

Ingrediente

  • File de tilapia: 1 kg- pentru pregatirea pestelui
  • Ceapa: 1 bucata- pentru pregatirea pestelui
  • Usturoi: 4 catei- pentru pregatirea pestelui
  • Sare: dupa gust- pentru pregatirea pestelui
  • Piper: dupa gust- pentru pregatirea pestelui
  • Ulei de masline: dupa gust - pentru pregatirea pestelui
  • Cimbru: dupa gust- pentru pregatirea pestelui
  • Vin rosu sec: 100 ml - pentru sos
  • Ciuperci: 1 conserva - pentru sos
  • Faina: 2 linguri- pentru sos
  • Unt: 2 linguri - pentru sos
  • Usturoi: 2 catei- pentru sos
  • Smantana: 100 ml - pentru sos
  • Mustar: 1 lingurita- pentru sos
  • Supa de carne de vita: 450 ml- pentru sos
  • Sare: dupa gust- pentru sos
  • Piper: dupa gust- pentru sos

Specific:

  Sud-American

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  2-4

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Brazilia

Categorii:

   Peste
Mod de Preparare

Reteta este o incercare de a imita unul din meniurile de la Giraffas, un fel de Mc pe plan local (brazilian)

Se spala pestele sub jet de apa rece, se scurge bine se sareaza, pipereaza, se presara iarba aromatica se pun fileurile intr-un vas de yena se picura ulei de masline
ceapa se taie felii subtiri, usturoiul la fel se pun deasupra fielurilor
Se acopera vasul(in cazul meu vasele) cu folie de aluminiu si se dau la cuptor pentru 30 de min acoperit apoi se scoate folia si se continua coacerea pana cand pestele prinde culoarea dorita

Se pune la topit untul, apoi usturoiul maruntit si se lasa 1 min
Se amesteca faina cu zeama de carne si se rastoarna in tigaie, amestecandu-se continuu
Se adauga mustarul
apoi vinul si la fel se amesteca mereu cu lingura de lemn
Se lasa la fiert la foc mic cateva minute, se rastoarna si smantana si se lasa putin sa se incalzeasca apoi se ia de pe foc
O cana de orez alb fiert in apa 20-25 de min, la sfarsit se adauga doar putina sare

Salata verde se taie fin, se condimenteaza cu sare, piper, lamaie sau otet dupa gust si se decoreaza cu cateva rosioare cherry

Pentru in seara asta am cumparat sosul gata preparat dar de obicei il fac in casa
Pentru piureul de cartofi:
Se curata cartofii, se spala , se taie cuburi/feliute si se pun la fiert in apa rece
Se lasa pana cand sunt fierti fff bine, se scurge apa
Se pun peste cartofi cateva cuburi de unt, se paseaza si se adauga lapte(rece) ca sa fie cat mai pufos

Inloc de piure de cartofi si/sau orez acolo se pot alege si alte garnituri broccoli(doar fiert in apa si putin condimentat) sau cartofi prajiti
Si montate pe farfurie

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri