File mignon cu sos de vin

postat de Retete in Imagini, in Fripturi, pe 14 August 2013
File mignon cu sos de vin

Ingrediente

  • Muschi de vita: 1
  • Vin rosu sec: 100 ml, pentru sos
  • Faina: 2 linguri, pentru sos
  • Unt: 2 linguri, pentru sos
  • Usturoi: 2 catei, pentru sos
  • Smantana: 100 ml, pentru sos
  • Mustar: 1 lingurita, pentru sos
  • Supa de vita: 450 ml, pentru sos
  • Sare: dupa gust, pentru sos
  • Piper: dupa gust, pentru sos

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  2

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Portugalia

Categorii:

   Fripturi
Mod de Preparare

De fapt...in portugheza acestui sos ii spune "molho de madeira" adica Sos se lemn dar denumirea provine de la un vin rosu ce este prezent printre ingrediente
Sunt mai multe variante ale sosului inclusiv sa-l cumperi de la magazin gata preparat

Se pune la topit untul, apoi usturoiul maruntit si se lasa 1 min
Se amesteca faina cu zeama de carne si se rastoarna in tigaie, amestecandu-se continuu
Se adauga mustarul
apoi vinul si la fel se amesteca mereu cu lingura de lemn
Se lasa la fiert la foc mic cateva minute, se rastoarna si smantana si se lasa putin sa se incalzeasca apoi se ia de pe foc

Pe un gratar de teflon uns cu ulei "frigem" muschiul de vita taiat felii(imprealabil condimentat cu sare si piper)
orice picatura se scurge in gratarul de teflon de la prajirea carnii se scurge in sosul lasat de-o parte...
se lasa carnea pana se rumeneste bine
la sfarsit mixam bine sosul de vin
Servin pe o farfurie friptura cu sos si garnitura de orez alb...este delicios

Reteta în Imagini
Tag-uri
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri