Flori de mar

postat de Retete in Imagini, in Prajituri, pe 27 August 2013
Flori de mar

Ingrediente

  • Oua: 6
  • Apa: 4 linguri
  • Zahar: 200 g
  • Budinca de capsuni: 2
  • Faina: 5 linguri
  • Praf de copt: 1

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  4

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Romania

Categorii:

   Prajituri
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de cretu-veronica22
BLAT:

Albusurile se bat spuma impreuna cu apa.Se adauga zaharul si se bate bine pana se topeste,se adauga galbenusurile.
Apoi se adauga praful de budinca amestecandu-se usor cu o lingura.Se incorporeaza si faina impreuna cu praful de copt tot amestecand usor.
Blatul astfel obtinut se pune in tava unsa si tapetata cu faina sau hartie de copt.Se coace la foc mic.

CREMA:

2 budinci de vanilie preparate in 800ml lapte
250 gr unt sau margarina pentru creme
250gr zahar

Se face crema care se intinde peste blatul rece.
Deasupra se pune nuca de cocos din belsug.
Se poate pune peste crema si un strat de frisca,sau numai frisca fara crema,dupa ce avem si dupa preferinta.
(preferential se poate insiropa blatul.)
Este o prajitura usor de facut si foarte buna.
POFTA BUNA!

Reteta în Imagini
Tag-uri
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri