Fluturasi in forme de briose

postat de Retete in Imagini, in Prajituri, pe 27 August 2013
Fluturasi in forme de briose

Ingrediente

  • Oua: 4
  • Zahar: 4 linguri
  • Faina: 4 linguri
  • Ulei: 4 linguri
  • Praf de copt: 1 plic
  • Coaja rasa de lamaie: cat este nevoie

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  4

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Romania

Categorii:

   Prajituri
Mod de Preparare

Se bat albusurile spuma cu zaharul, galbenusurile se amesteca cu uleiul turnat treptat apoi se incorporeaza praful de copt, lasam mixerul de-o parte si amestecam cu lingura de lemn incet adaugand faina cate o lingura, apoi coaja rasa de la o lamaie

Se pun la copt in forme de briose tapetate cu unt si faina, in cuptorul dinainte incalzit pana se auresc deasupra.Se lasa sa se raceasca
Intre timp se prepara o crema de vanilie din:
400 ml lapte, 5 linguri de zahar, coaja rasa de lamaie, 3 linguri de amidon de porumb, 1 cub de unt 2 oua.Se mixeaza totul bine si se pune in cuptorul cu microunde pana cand crema se ingroasa(sau pe baie de abur)

Cand sunt racite briosele se taie "capacul" de la fiecare briosa, apoi capacul se taie in doua pe mijloc, se intorc cu interiorul spre exterior formand astfel aripile unui fluture.
Peste briose se pune crema de vanilie apoi se monteaza aripioarele pe care le ornam cu crema de ciocolata,frisca, stafide. se tin la rece o ora

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri