Foietaj cu somon

postat de Retete in Imagini, in Placinte, pe 29 Iunie 2013
Foietaj cu somon

Ingrediente

  • File de somon: 350-400 g
  • Aluat de foietaj: 1
  • Mozzarella: 1
  • Spanac: 500-600 gr
  • Galbenus de ou: 1
  • Lapte: 1 lingura
  • Zeama de lamaie: 1 lingura
  • Ceapa: 1
  • Sare: Dupa gust
  • Piper: Dupa gust
  • Ulei de masline: Dupa gust
  • Usturoi: Optional, dupa gust
  • Unt: 150 gr
  • Crema de branza philadelphia: 150 gr
  • Faina: 225 gr
  • Sare: 1 lingurita
  • Zahar: 1 varf

Specific:

  European

Timp Preparare:

  150 de minute

Portii:

  4-5

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Franta
Mod de Preparare

Se spala/fierbe/scurge spanacul

Ceapa se taie si se pune la calit in putin ulei de masline iar cand devine sticloasa se adauga spanacul

Oprim focul si condimentam cu sare/piper si eu am pus si un catel de usturoi zdrobit apoi se lasa la racit

Somonul se sareaza, pipereaza/condimenteaza dupa gust, se stropeste cu zeama de lamaie(puteti pune si granulat de usturoi sau chiar usutori zdrobit)

Acum in reteta originala era foietaj cumparat...eu incerc sa-l evit pe cat pot de mult(doar cand sunt in mare criza de timp il folosesc) asa ca pentru azi am facut un aluat(copiat cu grija dupa cornuletele lui Micul) adaptand putin cantitatile...a iesit un foietaj super, super bun si fraged si se face in 2 timpi si 3 miscari...

150 gr unt
150 gr crema de branza philadephia
225 gr faina
1 lingurita sare
un praf de zahar

Untul putin topit amestecat cu crema de branza, sarea si zaharul

Am adaugat faina si am pus in frigider pentru 30 de min(desi scria toata noaptea...eu m-am trezit prea tarziu)

Se pun la cuptorul incalzit dinainte la 190-200 grade pana se rumenesc deasupra
Se lasa 4-5 min sa se racoreasca si se servesc calde

Sursa retetei: maya's world

Reteta în Imagini
  • Spanacul deja fiert si scurs Spanacul deja fiert si scurs
  • Ceapa la calit Ceapa la calit
  • Somonul pregatit Somonul pregatit
  • Aluatul racit l-am impartit in 3 si fiecare bila am pus-o pe rand intre folii de plastic si am intins cate o foaie Aluatul racit l-am impartit in 3 si fiecare bila am pus-o pe rand intre folii de plastic si am intins cate o foaie
  • Fiecare foaie am taiat-o in cate 2 dreptunghiuri(deci in total am obtinut 6 dreptunghiuri) Fiecare foaie am taiat-o in cate 2 dreptunghiuri(deci in total am obtinut 6 dreptunghiuri)
  • Pe fiecare dreptunghi am pus la baza spanac/o felie de mozzarella apoi cate o bucatica de somon Pe fiecare dreptunghi am pus la baza spanac/o felie de mozzarella apoi cate o bucatica de somon
  • Se aduce partea goala de aluat peste cea cu umplutura si se apasa bine pe margini Se aduce partea goala de aluat peste cea cu umplutura si se apasa bine pe margini
  • Se unge aluatul deasupra cu galbenush de ou amestecat cu o lingura de lapte Se unge aluatul deasupra cu galbenush de ou amestecat cu o lingura de lapte
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri