Foietaj cu somon

postat de Retete in Imagini, in Aperitive cu foietaj, pe 16 August 2013
Foietaj cu somon

Ingrediente

  • File de somon: 350-400 g
  • Mozzarella: 1 bucata
  • Spanac: 500-600 g
  • Galbenus de ou: 1 bucata
  • Lapte: 1 lingura
  • Ceapa: 1 bucata
  • Zeama de lamaie: dupa gust
  • Sare: dupa gust
  • Piper: dupa gust
  • Ulei de masline: dupa gust
  • Usturoi: dupa gust
  • Unt: 150 g - pentru aluat
  • Crema de branza philadelphia: 150 g - pentru aluat
  • Faina: 225 g- pentru aluat
  • Sare: 1 lingurita- pentru aluat
  • Zahar: dupa gust- pentru aluat

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  2

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  America

Categorii:

   Aperitive cu foietaj Peste
Mod de Preparare

sursa retetei: maya's world

Se spala/fierbe/scurge spanacul
Ceapa se taie si se pune la calit in putin ulei de masline iar cand devine sticloasa se adauga spanacul
Oprim focul si condimentam cu sare/piper si eu am pus si un catel de usturoi zdrobit apoi se lasa la racit

Somonul se sareaza, pipereaza/condimenteaza dupa gust, se stropeste cu zeama de lamaie(puteti pune si granulat de usturoi sau chiar usutori zdrobit)

Acum in reteta originala era foietaj cumparat...eu incerc sa-l evit pe cat pot de mult(doar cand sunt in mare criza de timp il folosesc)
asa ca pentru azi am facut un aluat(copiat cu grija dupa cornuletele lui Micul) adaptand putin cantitatile...a iesit un foietaj super, super bun si fraged si se face in 2 timpi si 3 miscari...
Untul putin topit amestecat cu crema de branza, sarea si zaharul
Am adaugat faina si am pus in frigider pentru 30 de min(desi scria toata noaptea...eu m-am trezit prea tarziu)
Aluatul racit l-am impartit in 3 si fiecare bila am pus-o pe rand intre folii de plastic si am intins cate o foaie
Fiecare foaie am taiat-o in cate 2 dreptunghiuri(deci in total am obtinut 6 dreptunghiuri)
Pe fiecare dreptunghi am pus la baza spanac/o felie de mozzarella apoi cate o bucatica de somon
Se aduce partea goala de aluat peste cea cu umplutura si se apasa bine pe margini
Se unge aluatul deasupra cu galbenush de ou amestecat cu o lingura de lapte
Se pun la cuptorul incalzit dinainte
la 190-200 grade pana se rumenesc deasupra
Se lasa 4-5 min sa se racoreasca si se servesc calde

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri