Franzela umpluta

postat de Retete in Imagini, in Aperitive cu foietaj, pe 16 August 2013
Franzela umpluta

Ingrediente

  • Faina: 500 g
  • Zahar: 35 g
  • Unt: 50 g
  • Sare: 15 g
  • Drojdie uscata: 1 pachet
  • Apa: 250 ml

Specific:

  Romanesc

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  2

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Aperitive cu foietaj
Mod de Preparare

sursa retetei: Danelutza

Se dizolva drojdia cu o lingurita de zahar in putina apa
Varsam drojdia peste faina,adaugam untul la temperatura camerei,zaharul ,sarea si apa(putin cate putin)
se framanta 5 min si se lasa 2 ore la crescut
apoi intindem aluatul in forma dreptunghiulara, taiem pe margini(stanga-dreapta) fasii de 2 cm latime punem umplutura pe mijloc sunca, cascaval, masline, ciuperci(toate taiate cubulete), condimente, feliute de rosii
incepem sa impletim fashiile stanga-dreapta ungem cu galbenus de ou amestecat cu lapte(putem presara seminte deasupra, sare gunjoasa,etc)
si punem la cuptor pentru 30 min la 200 grade
se poate imparti aluatul in 2-3 si apoi intindem fiecare foaie, impartim de asemenea umplutura in cate foi avem si procedam la fel ca mai sus pentru fiecare mini franzela

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri