Fresh de vara cu cirese

postat de Retete in Imagini, in Torturi, pe 12 Iulie 2013
Fresh de vara cu cirese

Ingrediente

  • Oua: 8
  • Apa rece: 8 linguri
  • Zahar: 16 linguri
  • Faina: 16 linguri
  • Praf de copt: 1
  • Coaja de lamaie: 1 lamaie
  • Esenta de vanilie: Putin
  • Smantana: 400 gr
  • Zahar pudra: 120 gr
  • Esenta de vanilie: Putin
  • Cirese: 400 gr
  • Sirop dulceata de capsuni: 1 borcan
  • Vin alb: putin (pentru sirop)
  • Apa: 500 gr
  • Zahar: 12 linguri
  • Coaja de lamaie: 1 lamaie
  • Esenta de vanilie: Putin
  • Frisca: 400 gr
  • Cirese: 400 gr
  • Gelatina rosie: 1 plic si 1/2

Specific:

  European

Timp Preparare:

  180 de minute

Portii:

  1

Complexitate:

  Greu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Torturi
Mod de Preparare

Blat:
-8 oua
-8 linguri de apa rece
- 16 linguri de zahar
- 16 linguri de faina
- 1 praf de copt
-coaja rasa de lamaie
- esenta de vanilie

Crema:
- 400 gr smantana grasa
- 120 gr zahar pudra
- esenta vanilie
- 400 gr cirese
- 1 borcan de sirop de la dulceata de capsuni cu vin alb

Sirop:
-500 gr apa
- 12 linguri de zahar
-coaja rasa de lamaine
-esenta de vanilie

Decor:
- 400 gr frisca
- 400 gr cirese
- 1 plic si 1/2 gelatina rosie

Preparare:

Blat: Se freaca galbenusurile su zaharul, se adauga apa si se freaca/mixeaza bine in continuare, se adauga faina cu praful de copt nestins apoi albusurile batute spuma se incorporeaza ushor. Se lasa la cuptor pana trece testul scobitorii.

Crema: se bate smantana cu zaharul pudra si cu esenta e vanilie. Se da la frigider. De la cirese se scot samburii si se lasa la scurs.

Se face un sirop de zahar ars si se lasa la racit.

Se taie blatul in 3, se pune in forma in care a copt folie alimentara, se pune partea de sus a blatului pe fundul formei, se insiropeaza. Blatul insiropat se acopera cu sirop de dulceata de capsuni cu vin alb (cand am facut a 2-a oara dulceata, a iesit mai mult lichid si l-am pus intr-un borcan separa- m-am gandit sa il folosesc la acest tort). Peste acest sirop se pune jumatate din smantana batuta cu zahar si esenta vanilie si se acopera cu cirese. Se repeta operatiunea cu a 2-a felie de blat. Se acopera cu ultima felie de blat care se insiropeaza. Se da la frigider peste noapte

Se rastoarna pe o farfurie blatul dupa ce a stat cateva ore la frigider, se acopera cu frisca. Pe margine am dat cu forma zimtata. Am pus ciresele deasupra tortului si gelatina rosie am turnat-o incet astafel incat sa acopere ciresele dar sa se si scurga pe laterala. Daca nu vreti sa se scurga pe laterala puneti mai intai frisca in ce forma vreti de jur imprejurul cireselor (floricele etc).

Eu am lasat sa se scurga si am mai dat la frigider sa se intareasca bine gelatina rosie, dupa care am scos si am ornat cu frisca de jur imprejurul cireselor

Reteta postata in forum de Felis

Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri