Friptura de porc cu legume

postat de Retete in Imagini, in Fripturi, pe 14 August 2013
Friptura de porc cu legume

Ingrediente

  • Ceafa de porc: 1 kg
  • Vinete: 1
  • Dovlecei: 1
  • Ardei gras rosu: 1
  • Ardei gras verde: 1
  • Rosii: 3
  • Ceapa: 2
  • Usturoi: 6 catei
  • Sare: dupa gust
  • Piper: dupa gust
  • Boia de ardei dulce: dupa gust
  • Vegeta: dupa gust
  • Ulei: putin
  • Ciuperci: cateva

Specific:

  Romanesc

Timp Preparare:

  90 de minute

Portii:

  4

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Romania

Categorii:

   Fripturi
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Felis
Retea am preluat-o intocmai de pe Gourmandine

Luam bucatile de ceafa le condimentam bine cu vegeta, boia dulce de ardei, piper si sare dupa gust.

Dupa ce am condimentat carnea, o punem la fript intr-o tigaie cu ulei foarte incins – atat cat sa prinda o crusta rumenie – avand grija sa o intoarcem pe toate partile pentru a se rumenii uniform.
Dupa ce carnea a prins crusta, o scoatem pe un platou si o crestam adanc – o taiem felii insa avem grija ca in partea de jos feliile sa ramana unite, dupa care punem bucata de ceafa intr-un vas termorezistent uns in prealabil cu ulei (eu am pus intr-o tava). Intre crestaturi impanam carnea cu feliute de catei de usturoi.

Toate legumele – vanata, zucchini/dovlecel, ardeiul rosu si verde, cepele si rosiile – le curatam, le spalam si le taiem cubulete si feliute.
Legumele astfel taiate le punem intr-un castron si le condimentam cu vegeta si sare, dupa care le punem in jurul bucatii de carne in vas. Mai adaugam putin ulei peste legume si carne dupa care punem deasupra vasului o folie de aluminiu si introducem totul la cuptor pentru 45 – 60 minute, timp in care intoarcem carnea din cand in cand, de pe o parte pe alta. Spre sfarsit, cu 20 – 25 minute inainte de a scoate preparatul din cuptor luam folia de aluminiu de pe vas, pentru a lasa legumele sa scada.
In comentariile de la reteta... am citit ca ar fi mai bine sa fie legumele facute separat... data viitoare asa am sa fac: legumele separat de carne...
Poza finala nu am aranjat-o... (am mai pus langa ea niste castraveti murati) eram destul de obosita... Poate data viitoare..

Reteta în Imagini
Tag-uri
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri