Friptura de vitel cu ciuperci

postat de Retete in Imagini, in Fripturi, pe 14 August 2013
Friptura de vitel cu ciuperci

Ingrediente

  • Carne de vitel: 500 g
  • Ciuperci: 500 g
  • Usturoi: 1 catel
  • Supa de carne: 1/4 l
  • Unt: 100 g
  • Patrunjel tocat: 4 lingurite
  • Sare: dupa gust
  • Piper: dupa gust

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  180 de minute

Portii:

  2

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Romania

Categorii:

   Fripturi
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de anangel-lexi
Am adaptat o reteta gasita intr-un catalog Edeka si iata ce a iesit:

Se taie carnea felii, se usuca cu un prosop curat si se presara cu sare si piper. Se topesc 50 gr unt intr-o tigaie si se adauga bucatile de friptura
Cand s-au rumenit putin si si-au lasat ceva zeama, se pun intr-o tava, cu tot cu sosul in care s-au rumenit, se acopera cu o folie de aluminiu si se dau la cuptor.
In tigaie se topeste restul de unt. Intre timp se taie usturoiul marunt si se piseaza. Apoi se adauga in untul topit si se caleste circa 2 minute. Se adauga ciupercile curatate si taiate (noi le-am taiat in sferturi) si se lasa 4 minute pe foc. Se sting cu supa de carne si se mai lasa 3 minute sa fiarba.
Se adauga patrunjelul tocat si se amesteca bine.

Cand friptura e gata (noi am tinut-o vreo 3 ore la cuptor ca sa se patrunda bine) se aseaza ciupercile alaturi

Reteta în Imagini
Tag-uri
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri