Fursecuri Caise

postat de Retete in Imagini, in Bomboane, fursecuri, pe 18 August 2013
Fursecuri Caise

Ingrediente

  • Oua: 4 bucati
  • Zahar: 1 cana
  • Ulei: 100 ml
  • Amoniac: 1 lingurita
  • Zeama de lamaie: dupa gust
  • Faina: 600 g
  • Vanilie: dupa gust
  • Coaja de lamaie:

Specific:

  European

Timp Preparare:

  30 de minute

Portii:

  2-4

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Bomboane, fursecuri
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Ghiocel
Reteta de caise (aluat) este din caietul mamei mele iar umplutura este de la Oana.
Ouale se freaca bine cu zaharul, se adauga incet uleiul, se amesteca ca la maioneza.

Se adauga amoniacul stins cu zeama de lamaie, zaharul vanilat, coaja de lamaie si faina treptat.

Trebuie sa rezulte un aluat potrivit de tare
Se fac bile de marime egala si se pun in tava neunsa si se coc.
Se scobesc calde si se umplu cu umplutura facuta din:
un borcan gem de caise amestecat cu 1/2 pachet de unt, o parte din miezul scobit (in functie de consistenta) si esenta de rom
Se lipesc cate doua. Se unge o parte cu sirop de caise (in care am pus putin praf de sofran)
si o parte cu sirop de zmeura (cu putin colorant) si se tavalesc in zahar tos

Reteta în Imagini
Tag-uri
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri