Fursecuri cu crema de rahat

postat de Retete in Imagini, in Bomboane, fursecuri, pe 18 August 2013
Fursecuri cu crema de rahat

Ingrediente

  • Lapte: 7 linguri - pentru fursecuri
  • Zahar: 7 linguri - pentru fursecuri
  • Ulei: 7 linguri - pentru fursecuri
  • Oua: 2 bucati - pentru fursecuri
  • Amoniac: 1 plic- pentru fursecuri
  • Faina: cat cuprinde- pentru fursecuri
  • Rahat: 1/2 kg - pentru crema
  • Margarina: 100 g- pentru crema
  • Lamai: 1 bucata- pentru crema
  • Zahar vanilat : dupa gust- pentru crema
  • Zahar pudra: 100 g-pentru glazura
  • Zeama de lamaie: 2 linguri -pentru glazura
  • Esenta de lamaie: 2 linguri-pentru glazura
  • Amidon: 1 lingura-pentru glazura

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  2 - 4

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Turcia

Categorii:

   Bomboane, fursecuri
Mod de Preparare

Se bat ouale cu cele 7 linguri de zahar pana se topeste zaharul

Se adauga laptele,uleiul,amoniacul stins cu o lingura zeama de lamaie si faina in asa fel sa rezulte un aluat care sa se poata modela ca o plastilina.

Se intinde o foaie foarte subtire si se decupeaza fursecurile cu ajutorul unei forme.Daca nu aveti forma puteti folosi un pahar oarecare.

Se coc in cuptorul preincalzit,la foc mare,aproximativ 15-20 minute,pana se rumenesc foarte putin pe fund.

Se lasa sa se raceasca si se face crema.Se da rahatul si lamaia intreaga(cu tot cu coaja) prin masina de tocat,sau la robot.

Separat se freaca margarina cu zaharul vanilat si doua trei linguri de zahar pudra pana devine ca o crema. Eu am folosit mixerul pentru aceasta operatiune ,iar margarina am incalzit-o cateva secunde la microunde in prealabil.

Se amesteca apoi compozitia de rahat si lamaie cu margarina.

Se umplu fursecurile si se lipesc doua cate doua.

Se dau 10-15 minute la frigider sa se intareasca putin crema.

Zaharul pudra se amesteca cu o lingura de amidon ,se adauga zeama de lamaie si esenta si se pune pe foc pana clocoteste.

Se lasa apoi s ase raceasca doar atat cat sa se inchege putin, apoi s eglazureaza fursecurile si se dau inca 10-15 minute la frigider sa se intareasca glazura. Se lasa apoi pana a doua zi ca sa se fragezeasca.

Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri