Fursecuri cu crema ganache

postat de Retete in Imagini, in Bomboane, fursecuri, pe 18 August 2013
Fursecuri cu crema ganache

Ingrediente

  • Unt moale: 90 g
  • Faina: 125 g
  • Zahar pudra: 40 g
  • Sare: dupa gust
  • Zahar vanilat : 1 plic
  • Coaja de portocala: dupa gust
  • Nuss nugat: 150 g - pentru crema
  • Ciocolata amaruie: 75 g- pentru crema
  • Frisca: 50 ml - pentru crema
  • Ciocolata alba: pentru glazura
  • Ulei: 1 lingura - pentru glazura

Specific:

  European

Timp Preparare:

  30 de minute

Portii:

  2

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Franta

Categorii:

   Bomboane, fursecuri
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Micul

Se freaca untul moale cu zahar, vanilie si sare, se adauga coaja rasa de lamaie sau portocala, apoi faina in ploaie.Se inveleste in folie si se baga pt.30 min la frigider.Se scoate aluatul se intinde foaie de 2 mm si se decupeaza cercuri.Se coc pe hartie de copt pana se auresc.
Se poate face orice crema ganache dar putin mai tare, adica mai multa ciocolata mai putina frisca.
Se taie nugatul si ciocolata marunt si se toarna peste ele frisca infierbantata.Se ametseca pana se topesc ciocolata si nugatul.Daca e nevoie se mai pun pe baie de abur.Se baga putin la frigider, pana se intareste, se scoate si se bate cu mixerul.Se pune crema intr-un posh si se spriteaza crema pe fiecare fursec.
Se topeste ciocolata pe baie de abur si s epune cu lingurita pe fiecare fursec.

Se orneaza cu fistic sau bucatele de fructe confiate.

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri