Fursecuri cu mere

postat de Retete in Imagini, in Bomboane, fursecuri, pe 18 August 2013
Fursecuri cu mere

Ingrediente

  • Margarina: 1 pachet - pentru aluat
  • Zahar: 7 linguri - pentru aluat
  • Lapte: 200 ml- pentru aluat
  • Bicarbonat: 1/2 lingurit- pentru aluat
  • Oua: 1 bucata- pentru aluat
  • Faina: 600 g- pentru aluat
  • Mere: 4 bucati - pentru umplutura
  • Stafide: dupa gust- pentru umplutura
  • Zahar: 6 linguri- pentru umplutura
  • Nuci: 100 g- pentru umplutura
  • Scortisoara: 1 lingurita- pentru umplutura
  • Apa: 3 linguri- pentru umplutura

Specific:

  European

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  4 - 6

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Bomboane, fursecuri
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Oana Sim

Reteta am gasit-o pe Culinar si am scris-o in caietul meu(nu scriu orice reteta acolo-ci doar cele care trec testul papilelor gustative)
Margarina se topeste,se pune oul intreg,zaharul,laptele si bicarbonatul (stins cu zeama de lamaie).Faina se adauga cate putin in timp ce se amesteca cu lingura de lemn.Se framanta cu mainile.Se lasa aluatul si pregatim umplutura.
Merele se curata,se taie cuburi mici si se pun in tigaie cu zaharul, stafidele si apa.Cand s-au calit bine si nu ramane zeama,se pune scortisoara si nucile.
Aluatul se imparte in doua si fiecare bucata se intinde.Se pune 1/2 din umplutura si se ruleaza.Se taie de aproximativ de 2 cm.
La copt le-am pus intr-o tava mare de aragaz(am asezat hartie de copt) si incap 20 de bucati(deci fiecare sul ar trebui taiat cam in 10).
Se coc la 175 de grade ,timp de 40-45 de minute!

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri