Fursecuri cu migdale

postat de Retete in Imagini, in Bomboane, fursecuri, pe 18 August 2013
Fursecuri cu migdale

Ingrediente

  • Faina: 150 g
  • Migdale decojite si macinate: 150 g
  • Zahar pudra: 50 g
  • Zahar vanilat : 1 plic
  • Unt rece: 125 g
  • Lichior de portocale: dupa gust
  • Zahar pudra: 3 linguri - pentru glazura
  • Apa calda: 1 lingurita - pentru glazura
  • Zeama de lamaie: 1 lingurita - pentru glazura

Specific:

  European

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  2-4

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Bomboane, fursecuri
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Nela
Pentru ca am intrat in spiritul Craciunului si aerul parca miroase a sarbatoare cu cozonaci si fursecuri .M-am lasat si eu purtata si am incercat o noua reteta de fursecuri.Reteta este luata dintr-o revista din 2001 Delicii culinare de Craciun cu mici modificari.
Se amesteca zaharul cu apa si zeama de lamaie .
Coca
Se amesteca faina cu migdalele,zaharul pudra si zaharul vanilat si se taie untul in bucati mici.Se amesteca totul pana se obtine un aluat omogen .Se acopera si se da la rece 2 ore.
Se intinde o foaie de grosime 5 cm si se decupeaza cu fel si fel de forme .Eu le-am copt la 180 de grade maxim 15 minute.Dupa ce s-au scos si s-au racit se glazureaza cu glazura de zahar

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri