Fursecuri vesele

postat de Retete in Imagini, in Bomboane, fursecuri, pe 18 August 2013
Fursecuri vesele

Ingrediente

  • Faina: 350 g
  • Oua: 1 bucata
  • Galbenus de ou: 1 bucata
  • Zahar: cat este nevoie
  • Vanilie: dupa gust
  • Zahar pudra: 210 g
  • Unt: 180 g
  • Coaja de portocala: dupa gust
  • Nuci macinate: dupa gust

Specific:

  European

Timp Preparare:

  30 de minute

Portii:

  2 - 4

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Bomboane, fursecuri
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Ghiocel

Se freaca bine untul cu zaharul, se adauga oul si galbenusul.
Se rade coaja de portocala si se adauga zaharul vanilat.
Cand compozitia era destul de cremoasa se adauga faina.
Se framanta bine pana cand aluatul devine elastic si bun de intins.
Se intinde o foaie groasa de cca 0,5 cm. Se taie cu forma de floare sau forma rotunda.
Jumatate din cantitate se taie in mijloc cu un degetar si se dau prin albusul batut si prin zahar tos (pe o parte). Se pot da si prin albus si nuca macinata amestecata cu zahar tos. Se pun la copt in tava acoperita cu hartie de copt.
Dupa ce sunt coapte se lipesc doua cate doua, cu marmelada sau crema (una intreaga cu una gaurita si data prin zahar). Eu am folosit Nuttela. Pot ramane simple sau in gaura se pune un jeleu.

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri