Galuste cu prune de post

postat de Retete in Imagini, in Dulciuri de post, pe 19 August 2013
Galuste cu prune de post

Ingrediente

  • Cartofi: 400 g
  • Gris: 100 g
  • Sare: 1/2 lingurita
  • Zahar: 2 linguri
  • Prune: 6-8 bucati
  • Pesmet: 200 g
  • Scortisoara: dupa gust
  • Zahar: dupa gust

Specific:

  Romanesc

Timp Preparare:

  30 de minute

Portii:

  2-4

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Dulciuri de post
Mod de Preparare

sursa retetei: Monica-Elizabet

Se fierb cartofii de decojesc si se sfarama(,ca un piure)se adauga sarea, grisul si zaharul si se framanta putin, apoi se imparte aluatul obtinut in bilute
prunele se desfac de pe samburi si daca sunt prea mari se taie in jumatati sau chiar sferturi, se presara putin zahar peste ele,
apoi se ia o biluta de aluat se intinde in palma si se pune o bucata de pruna imbracand-o de tot si formand o bila rotunda...se procedeaza la fel cu toate prunele
intre timp se pune apa la fiert cand fierbe se adauga putina sare si se pun galustele la fiert (la foc mic fiindca altfel se defac) cand sunt fierte se scot si se tavalesc prin pesmetul prajit in putin ulei, amestecat cu scortisoara si putin zahar.

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri