Gem de capsuni

postat de Retete in Imagini, in De iarna, pe 19 August 2013
Gem de capsuni

Ingrediente

  • Capsune: 1 kg
  • Zahar: 500 g
  • Zeama de lamaie: de la 1 bucata

Specific:

  Romanesc

Timp Preparare:

  30 de minute

Portii:

  6 - 8

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   De iarna
Mod de Preparare

Reteta apartine mihaisimiuc(dulciuri fel de fel)

de cand am vazut-o azi numai la ea mi-a stat capul
Capsunile se curata de codite, se spala si se paseaza cu mixerul vertical(sau prin sita)

Piureul de capsuni se pune intr-o cratita cu fund dublu pe aragaz la foc mic

Se amesteca cu lingura de lemn din cand in cand pana in momentul in care lichidul lasat de fructe incepe sa scada

Se adauga zaharul.
Se mai lasa la fiert aproximativ 30 de min(sau mai mult depinde cat de groasa/subtire doriti sa fie dulceata)

Se picura in dulceata zeama de la o lamaie

Se trage de-o parte cratita de pe foc si se mai amesteca in ea pana se racoreste putin

Borcanele trebuiesc pregatite dinainte spalate si scurse fff bine, fara nici o picatura de apa(se pot pune cu gura in jos in cuptorul preincalzit pentru a se usca f bine)
Sub fiecare borcan punem lama unui cutit si turnam gemul fierbinte in borcane.

Se inchid borcanele si se acopera cu o patura, lasand sa se raceasca incet pana a doua zi

Eu astazi am facut o cantitate mica si sigur nu mai trebuia sa o pun in borcane ;) ci direct pe niste clatite si papata

Reteta în Imagini
Tag-uri
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri