Gem de prune

postat de Retete in Imagini, in De iarna, pe 19 August 2013
Gem de prune

Ingrediente

  • Fructe: 1 kg
  • Zahar: 500 g
  • Sare de lamaie: 1/2 lingurita

Specific:

  Romanesc

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  6 - 8

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   De iarna
Mod de Preparare

Am spalat prunele, le-am curata de samburi, le-am dat prin masina de tocat carne
le-am pus la foc impreuna cu zaharul
am adunat spuma atunci cand s-a format si am lasat la fiert la foc mic-moderat pana a scazut si a ajuns la consistenta dorita
Am pus gemul fierbinte in borcane sterilizate, am inchis bine capacele
Am intors borcanele cu capacele in jos pentru 5 min(asta citisem undeva pe un plic de gelfix) ;)
Apoi le-am reintors normal , le-am acoperit cu patura si le-am lasat sa se raceasca incet

Reteta în Imagini
Tag-uri
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri