Gem de prune -Magiun de perje(povirla)

postat de Retete in Imagini, in De iarna, pe 19 August 2013
Gem de prune -Magiun de perje(povirla)

Ingrediente

  • Prune: in functie de cate portii vreti
  • Zahar: in functie de cate portii vreti
  • Nuca: in functie de cate portii vreti

Specific:

  Romanesc

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  6 - 8

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   De iarna
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de alynusa

Perjele se spala bine, li se scot samburii si se dau la masina de tocat...
eu masor asa:la 3 masuri perje(date la masina de tocat), pun o masura cu zahar...
Punem majunul la fiert, (de preferat intr-un ceaun de tuci si mestecam cu o lingura care are coada lunga,sa nu sara stropi pe noi)
Cand incepe a fierbe,deasupra se formeaza spuma care trebuie luata...
Povirla e gata cand a scazut mai bine de jumatate...
probam asa:,,secret invatat de la bunica''(lingura trebuie sa stea in povirla in picioare fara sa cada)atunci punem un castron cu nuca coapta in cuptor...mai fierbem 10 minute apoi punem in borcane si borcanele in paturi..

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri