Gem de visine

postat de Retete in Imagini, in De iarna, pe 19 August 2013
Gem de visine

Ingrediente

  • Visine: 1 kg
  • Zahar: 500 g
  • Gelfix 2:1: 1 plic
  • Sare de lamaie: 1/2 lingurita

Specific:

  Romanesc

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  6 - 8

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   De iarna
Mod de Preparare

reteta este inspirata de la Cris si de pe pachetul de gel fix

Visinele se spala se scurg bine de apa si se scot samburii
Plicul de gel fix se amesteca cu 2 linguri de zahar si se toarna peste fructele fara samburi
Se pun pe foc pana ajung la fierbere
Se adauga restul de zahar si se aduce din nou la fierbere
Se lasa (din momentul in care incepe sa fiarba) 3-5 min
Se aduna spuma
Daca vi se pare ca gemul nu este destul de legat se pune si 1/2 de lingurita de sare de lamaie si se mai lasa la fiert 1-2 min
Gemul se pune in borcane sterilizate si uscate bine(fara nici o picatura de apa) se inchid bine capacele si se intorc borcanele cu capacul in jos pentru 5 min

Reteta în Imagini
Tag-uri
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri