Gem - pasta de visine

postat de Retete in Imagini, in De iarna, pe 19 August 2013
Gem - pasta de visine

Ingrediente

  • Visine: 10 kg
  • Zahar: 5-6 kg

Specific:

  Romanesc

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  6 - 8

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   De iarna
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de alynusa

Visinele spalate si cu samburele scos se dau prin masina de carne...
apoi se adauga zaharul si se pune la fiert (cu tot cu zeama rezultata)...cand se formeaza spuma se indeparteaza cu o lingura
cand a scazut jumatate din gem se da cratita deoparte de pe foc...
se ea o lingura din gem si se da la rece...
(fara proba nu puteti stii daca gemul e gata sau nu)
cand se raceste el trebuie sa fie inchegat foarte bine...
daca nu este mai fierbeti 10-15 minute...

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri