Ghebe - ciuperci cu hrean la borcan

postat de Retete in Imagini, in Muraturi in otet, pe 19 August 2013
Ghebe - ciuperci cu hrean la borcan

Ingrediente

  • Ghebe: 2kg
  • Hrean: 4 bucati (400g)
  • Zahar: 250g
  • Otet: 300ml
  • Apa: 600g
  • Foi de dafin: cat este necesar
  • Sare: 1 lingura

Specific:

  Romanesc

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  4 - 6

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Muraturi in otet
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de alynusa

Ghebele fierte si scurse bine se aseaza in borcane cu hreanul....un strat ghebe un strat hrean...(
ATENTIE nu presati nici ghebele nici hreanul caci nu mai patrunde otetul prin ele)
Zaharul se pune la caramelizat(sa nu se arda)adaugam apa,otetul,sarea,foile de dafin si fierbem pana se topeste zaharul de tot...
Turnam fierbinte peste ghebe,punem capacul si invelim borcanele in paturi pana a doua zi...
Se serveste cu friptura sau rasol...

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri