Ghiveci pentru gatit

postat de Retete in Imagini, in De iarna, pe 19 August 2013
Ghiveci pentru gatit

Ingrediente

  • Fasole verde: 2 kg
  • Dovlecei: 2 bucati
  • Ardei gras: 2kg
  • Morcovi: 1 kg
  • Ceapa: 1 kg
  • Rosii: 2 kg
  • Vinete: 1 bucata
  • Mazare verde: 1 kg
  • Ulei: 1 l
  • Conservant: 2 plicuri

Specific:

  Romanesc

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  6 - 8

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   De iarna
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de cretu-veronica22

Spalam si taiem fasolea verde bucatele mai mici.Dovlecelii ii curatam de coaja si de partea cu seminte si se taie cuburi.Morcovii se taie si ei cuburi sau felii,ardeiul se taie cuburi.
Rosiile le taiem felii,ceapa pestisori.
Punem uleiul intr-o cratita mai mare,punem ceapa si o lasam pana devine sticloasa apoi adaugam
morcovul,fasolea si ardeiul si mai lasam sa se inabuse toate.
Punem si rosiile si punem cam 2 l de apa si le lasam sa fiarba,cand sunt aproape fierte punem dovlecelul care fierbe cel mai repede si sare dupa gust.Cand toate au fiert suficient oprim focul si adaugam 2 plicuri de conservant si le punem in borcane.
Se sterilizeaza in 2 zile consecutiv cate 30 min.
Iarna la gatit mai adugam orez si ce mai credem de cuviinta sau il putem folosi si la ciorbe sau alte mancaruri cu legume

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri