Ghoriba - Fursecuri Maroc

postat de Retete in Imagini, in Bomboane, fursecuri, pe 18 August 2013
Ghoriba - Fursecuri Maroc

Ingrediente

  • Oua: 2 bucati
  • Unt: 50 g
  • Ulei: 40 ml
  • Zahar: 150 g
  • Esenta de migdale: dupa gust
  • Faina: 350 g
  • Praf de copt: 1 lingurita
  • Zahar pudra: pentru ornat

Specific:

  Mediteraneean

Timp Preparare:

  30 de minute

Portii:

  2-4

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Maroc

Categorii:

   Bomboane, fursecuri
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Criss
Aceasta reteta am vazut-o mai intai pe blogul Laurei Adamache si mi-a facut cu ochiul. :) Apoi am vazut-on si la Miha pe blog, de unde am si luat reteta . (Multumesc Miha, Laura)

Mixam ouale cu dupa care adaugam zaharul si mixam in continuare pana isi dubleaza volumul.

Untul il topim, apoi il amestecam cu uleiul si esenta de migdale si turnam peste crema de oua. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam. Aluatul obtinut il dam la frigider 1 ora. (eu m-am grabit si l-am lasat doar 20 de minute dar a fost suficient)
Formam bilute cam de marimea unei nuci, pe care le tavalim prin zahar din abundenta. Le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt. (Aici n-am estimat prea bine marimea nucilor :D si au iesit cam mari)
Se coc timp de 20 de minute, nu mai mult pentru ca se usuca si devin tari. Intre timp se formeaza si crapaturile. Fursecurile trebuie sa ramana albe.

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri