Gnocchi - homemade

postat de Retete in Imagini, in Paste, pe 20 August 2013
Gnocchi - homemade

Ingrediente

  • Cartofi: 750 g
  • Faina: 250 g
  • Sare: putina
  • Oua: 1 bucata

Specific:

  Mediteraneean

Timp Preparare:

  30 de minute

Portii:

  2-4

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Italia

Categorii:

   Paste
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de alison

gnocchi sunt paste cu cartofi in aluatul de baza ,cu forma de galustele striate.
cartofii,spalati,i-am pus la fiert intr-un vas ,acoperiti cu apa rece .dupa ce au fiert,(etapa asta nu am cronometrat-o,dar i-am intepat cu furculita sa vad daca -s gata ),ajutindu-ma de un servet,spre a ma proteja de fierbinteala emanata,i-am curatat de coaja cu un cutit,dupa care i-am sfarimat repede si i-am acoperit cu faina.am facut o groapa in mijlocul amalgamului si am turnat oul
dupa care am amestecat repede totul,spre a nu se coace oul in conditiile in care cartoful este fierbinte binisor.am mai adaugat faina pe blat si am obtinut un aluat pe care l-am modelat in forma de rulou.din acesta am taiat bucati din care am rulat cu palmele alte rulori,cu o grosime de 3 cm.pe acestea le-am sectionat din 2 in 2 cm si am purces la formarea gogoselelor.de consemnat ca trebuie sa infainam ,pentru a nu se lipi si bucatelele mici de aluat si galustele deja obtinute.
de obicei se foloseste furculita pentru rularea lor sau un instrument special(pe care eu nu il am,of course...),asa ca m-am folosit de un feliator de ou,care mi-a parut tare comod.
aplatizam un pic aluatul si apoi il rulam pe planul instrumentului si iata si galusca!

Reteta în Imagini
Mod de Servire

Se gatesc ca si pastele,le punem in apa cu sare care fierbe si cind se ridica deasupra sunt fierte,cred ca dureaza 1-2 minute.ii putem pastra si in frigider 2-3 zile sau ii putem congela pentru 2-3 luni.

Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri