Gogosi dospite

postat de Retete in Imagini, in Gogosi, pe 11 Iunie 2013
Gogosi dospite

Ingrediente

  • Oua: 2
  • Zahar: 1 cana
  • Lapte: 1 cana
  • Drojdie: 1 cub
  • Zahar vanilat : 1 plic
  • Faina: Cat cuprinde

Specific:

  European

Timp Preparare:

  90 de minute

Portii:

  8-10

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Romania

Categorii:

   Gogosi
Mod de Preparare

Pun si eu gogosile mele eu le stiam sub denumirea de gogosi dospite si am reteta de la bunica mea:

Se amesteca drojdia cu laptele caldut(atentie,nu fierbinte)si doua trei linguri de faina si se lasa la dospit in apropierea unei surse de caldura
Se bat ouale cu zaharul pana se topeste zaharul si se amesteca cu drojdia dospita.Se adauga faina si se framanta aluatul pana devine elastic si nu se mai lipeste de maini.

Se lasa la dospit pana isi dubleaza cantitatea

Se presara faina pe masa de lucru si se intinde o foaie cu ajutorul unui facalet(sucitor) si se taie gogosile cu ajutorul unui pahar

Se lasa inca 10-15 minute la dospit apoi se prajesc in ulei.

Reteta postata in forum de Vio-dreams

Mod de Servire

Cand sunt gata se tavalesc prin zahar vanilat

Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri