Gogosi dospite

Ingrediente
- Faina: 500 gr
- Lapte: 2 cesti
- Unt: 1 lingura
- Oua: 2
- Drojdie uscata: 1 plic
- Esenta de rom: 1 lingura
- Stafide: 25 gr
- Sare: 1 lingurita rasa
- Zahar vanilat : 1 plic
- Coaja de lamaie: 1 lamaie
- Zahar pudra: Pentru decor
Se pune faina cernuta intr-un vas incapator
Se face loc la mijloc si se toarna laptele caldut, untul topit, ouale(la temperatura camerei) drojdia inmuiata in putin lapte, romul si sarea, plus zaharul vanilat si coaja de lamaie
Se bate totul bine pana cand compozitia arata ca o crema legata(nu trebuie sa fie tare)
Se adauga stafidele se amesteca usor, se acopera aluatul cu un servet curat si se lasa la crescut o ora
Se ia cu lingura din compozitie si se da drumul in ulei incins.
Se intorc pe ambele parti pana ce se rumenesc
Se scot pe servetele absorbante din hartie, apoi se aseaza pe o farfurie si se pudreaza cu zahar
! Nu ies perfect rotunde
Reteta din Sanda Marin cu mici modificari
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |