Gogosi dospite

postat de Retete in Imagini, in Gogosi, pe 11 Iunie 2013
Gogosi dospite

Ingrediente

  • Faina: 500 gr
  • Lapte: 2 cesti
  • Unt: 1 lingura
  • Oua: 2
  • Drojdie uscata: 1 plic
  • Esenta de rom: 1 lingura
  • Stafide: 25 gr
  • Sare: 1 lingurita rasa
  • Zahar vanilat : 1 plic
  • Coaja de lamaie: 1 lamaie
  • Zahar pudra: Pentru decor

Specific:

  European

Timp Preparare:

  120 de minute

Portii:

  8-10

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Romania

Categorii:

   Gogosi
Mod de Preparare

Se pune faina cernuta intr-un vas incapator

Se face loc la mijloc si se toarna laptele caldut, untul topit, ouale(la temperatura camerei) drojdia inmuiata in putin lapte, romul si sarea, plus zaharul vanilat si coaja de lamaie

Se bate totul bine pana cand compozitia arata ca o crema legata(nu trebuie sa fie tare)

Se adauga stafidele se amesteca usor, se acopera aluatul cu un servet curat si se lasa la crescut o ora

Se ia cu lingura din compozitie si se da drumul in ulei incins.

Se intorc pe ambele parti pana ce se rumenesc

Se scot pe servetele absorbante din hartie, apoi se aseaza pe o farfurie si se pudreaza cu zahar

! Nu ies perfect rotunde

Reteta din Sanda Marin cu mici modificari

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri