Gogosi pufoase

postat de Retete in Imagini, in Gogosi, pe 11 Iunie 2013
Gogosi pufoase

Ingrediente

  • Faina: 500 g
  • Drojdie: 25 g
  • Lapte: 150 ml
  • Zahar: 70 g
  • Oua: 2
  • Esenta de rom: 15 ml
  • Sare: Un varf
  • Ulei: 30 ml
  • Vanilie: Dupa gust
  • Coaja de lamaie: 1 lamaie

Specific:

  European

Timp Preparare:

  150 de minute

Portii:

  10-12

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Gogosi
Mod de Preparare

Preparam maiaua din :

Jumatate din cantitatea de lapte se amesteca cu drojdia si cu 2-3 linguri faina,

Apoi se lasa la dospit

Restul de lapte impreuna cu zaharul, ouale, romul, uleiul, sarea, vanilia si coaja de lamaie se pun intr-o craticioara pe foc.

Se amesteca cu telul pana frige putin la deget.

Se amesteca cu maiaua, apoi se pune treptat restul de faina si se framanta bine pana nu se mai lipeste

Se mai framanta putin cu niste ulei caldut ca la cozonaci

Se lasa sa creasca 40 minute la cald. Se imparte in 3.Fiecare parte se intinde in foi de 1 cm grosime si se taie in forma dorita. Se mai lasa putin pe masa la crescut si apoi se prajesc. La fel porcedam si cu "partile" ramase .Inainte de a le pune in tigaie le mai aplatizati putin, dar doar putin.

Sursa retetei: culinar

Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri