Gogosi pufoase

Preparam maiaua din :
Jumatate din cantitatea de lapte se amesteca cu drojdia si cu 2-3 linguri faina,
Apoi se lasa la dospit
Restul de lapte impreuna cu zaharul, ouale, romul, uleiul, sarea, vanilia si coaja de lamaie se pun intr-o craticioara pe foc.
Se amesteca cu telul pana frige putin la deget.
Se amesteca cu maiaua, apoi se pune treptat restul de faina si se framanta bine pana nu se mai lipeste
Se mai framanta putin cu niste ulei caldut ca la cozonaci
Se lasa sa creasca 40 minute la cald. Se imparte in 3.Fiecare parte se intinde in foi de 1 cm grosime si se taie in forma dorita. Se mai lasa putin pe masa la crescut si apoi se prajesc. La fel porcedam si cu "partile" ramase .Inainte de a le pune in tigaie le mai aplatizati putin, dar doar putin.
Sursa retetei: culinar
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |