Gris in lapte cu pireu de castane

postat de Retete in Imagini, in Prajituri, pe 27 August 2013
Gris in lapte cu pireu de castane

Ingrediente

  • Piure de castane: 250 g
  • Vanilie: 1 bat
  • Lapte: 500 ml
  • Zahar: 100 g
  • Unt: 50 g
  • Gris: 150 g
  • Caise uscate: 200 g
  • Gem de caise: 2 linguri
  • Rom: putin
  • Frisca batuta: 250 ml

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  30 de minute

Portii:

  4

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Romania

Categorii:

   Prajituri
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Micul
Reteta este dintr-o revista

- 250 g pireu de castane, eu am pus putin mai mult; se gaseste la supermarketuri, fie congelat in pachete ca si untul, fie la borcan

Se decongeleaza pireul de castane, la temperatura camerei.Batul de vanilie, se taie in doua pe lung, se scot semintele si su pun in lapte.Se adauga in lapte si zahrul si untul si se pun la fiert.Cand incepe sa fiarba adaugam grisul si mai lasam cam 5-8 minute, sau pana cand stiti voi ca iese un gris in lapte foarte bun.Se ia de pe foc si se intinde grisul inca cald, pe o tava, sub forma de foaie.Lasam pana se raceste complet.

Caisele uscate se taie marunt si se amesteca cu gemul de caise si cu romul.Eu le-am tinut o noapte in rom.Piureul de castane, se marunteste cu o furculita, la cel din borcan nu e nevoie, si se amesteca cu grija, cu frisca batuta spuma.
Peste " foaia " de gris, racita complet, se intinde gemul cu caise uscate, iar peste acesta se pune piureul amestecat cu frisca.Se baga la frigider, pana in momentul cand se serveste.

Reteta în Imagini
Tag-uri
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri