Grisine cu cascaval si sare

postat de Retete in Imagini, in Aluaturi diverse, pe 1 Septembrie 2013
Grisine cu cascaval si sare

Ingrediente

  • Oua: 1 buc
  • Apa: 100 ml
  • Cascaval: 100 g
  • Drojdie: 1 lingurita
  • Sare: 1 lingurita
  • Zahar: 1/2 lingurita
  • Faina: 200-225 g
  • Sare grunjoasa: pentru ornat
  • Galbenus de ou: 1 buc + 1 lingura apa ( pt uns)

Specific:

  European

Timp Preparare:

  120 de minute

Portii:

  15

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Aluaturi diverse
Mod de Preparare

Se rade cascavalul pe razatoarea mica
drojdia se inmoaie in apa calduta cu zaharul si se lasa 5 min sa se umfle
se amesteca apoi toate ingredientele intr-un castron, adaugand ultima faina. putin cate putin pana obtinem un aluat nelipicios
Se lasa aluatul sa se odihneasca 30 de min
Apoi se rup bucati din aluat si se formeaza suluri subtiri(avand in vedere ca mai cresc la cuptor)
Se ung deasupra cu galbenusul de ou batut cu o lingura de apa
se presara sare grunjoasa si se dau la copt la foc mic (sa se coaca incet sa nu se arda ) si sa devina crocante.

Reteta în Imagini
Tag-uri
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri