Guguluf - chec aromat cu portocale

postat de Retete in Imagini, in Prajituri, pe 27 August 2013
Guguluf - chec aromat cu portocale

Ingrediente

  • Oua: 4
  • Suc de portocale: 150 ml
  • Zahar: 300 g
  • Coaja rasa de portocala: 1 lingura
  • Portocale: 1
  • Faina alba: 250 g
  • Faina de gris: 150 g
  • Praf de copt: 1 plic
  • Zahar vanilat : 1 plic
  • Sare: putina
  • Suc de portocale: 100 ml

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  6

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Romania

Categorii:

   Prajituri
Mod de Preparare

Se amesteca ouale cu un praf de sare apoi cu zaharul adaugat putin, cate putin + zaharul vanilat
Se toarna sucul de portocale , in fir subtire
Se adauga faina amestecata cu praful de copt, apoi grisul mixand bine dupa fiecare lingura

Apoi se renunta la mixer si se amesteca cu lingura de lemn in compozitie
Se adauga coaja de portocala si miezul
Se tapeteaza o forma cu gaura la mijloc cu putin unt si se presara faina
Se toarna compozitia in forma si se da la cuptor pentru aproximativ 30 de min

Se lasa sa se raceasca(de preferat in forma) apoi se insiropeaza cu sucul de portocale indulcit dupa preferinta
Eu nu l-am mai insiropat deloc(fiindca riscam sa nu manance d-ra sclifo...asa i-a placut si ei tare mult)...am taiat cateva felioare de portocale si atunci cand servim cei care dorim stoarcem suc proaspat peste fiecare felie
Este f bun si aromat si merge de minune langa un ceai, lapte...

Reteta în Imagini
Tag-uri
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri