Harissa - prajitura cu gris

postat de Retete in Imagini, in Prajituri, pe 23 August 2013
Harissa - prajitura cu gris

Ingrediente

  • Gris: 3 cani
  • Unt: 3/4 pachet
  • Zahar: 3/4 cana
  • Praf de copt: 1,5 lingurite
  • Iaurt: 1 cana
  • Tahini: 1 lingurita
  • Zahar: 2 cani - pentru sirop
  • Apa: 2 cani - pentru sirop
  • Lamai: 1 bucata- pentru sirop
  • Fulgi de cocos: 2-3 linguri - pentru decor
  • Caise uscate: 2-3 bucati

Specific:

  Arabesc

Timp Preparare:

  30 de minute

Portii:

  2-4

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Liban

Categorii:

   Prajituri
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de alison

avind denumirea identica cu pasta de ardei iuti tunisiana,harissa este o prajitura specifica orientului mijlociu,care are la baza gris,insiropata ,deloc laborioasa si cu un rezultat deloc de neglijat pentru cei ce sunt in cautarea unui desert rapid .reteta presupune o cantitate apreciabila de zahar,ca mai toate prajiturile specifice acestor teritorii,vezi namoura ,baclava si altele,il puteti inlocui cu zahar brun sau miere,pastrind proportiile necesare.
intr-un bol amestecam untul cu grisul si zaharul pina obtinem o masa omogena.in alt bol amestecam praful de copt cu iaurtul si asteptam ca acestea sa-si dubleze volumul(are loc reactia de "stingere" a prafului de copt),citeva minute.apoi adaugam iaurtul peste continutul primului bol si amestecam bine.aluatul obtinut il plasam intr-un vas de copt cu un diametru corespunzator ,astfel incit sa nu aiba o grosime mai mare de 2,5 cm.tot acum putem cu o scobitoare sau un cutit ascutit sa impartim prajitura in romburi sau patrate,iar in mijloc putem sa punem cite o aluna sau o migdala,daca vrem sa-i pastram aspectul autentic,eu am divagat de de la el...
plasam vasul in cuptorul preincalzit,cca 30 minute-40 minute,la foc mic -mediu,depinde de ce aragaz folositi,pina capata o culoare auriu-maronie.
intre timp preparam siropul,amestecind ingredientele intr-o cratita si aducindu-le la punctul de fierbere,dupa care ,la foc mic,fierbem siropul cca 20 minute.
siropul se raceste si se toarna pe prajitura fierbinte,apoi o decoram cu fulgi de cocos si caise taiate,serviti

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri