Harissa - prajitura cu gris

Ingrediente
- Gris: 3 cani
- Unt: 3/4 pachet
- Zahar: 3/4 cana
- Praf de copt: 1,5 lingurite
- Iaurt: 1 cana
- Tahini: 1 lingurita
- Zahar: 2 cani - pentru sirop
- Apa: 2 cani - pentru sirop
- Lamai: 1 bucata- pentru sirop
- Fulgi de cocos: 2-3 linguri - pentru decor
- Caise uscate: 2-3 bucati
Reteta postata in forum de alison
avind denumirea identica cu pasta de ardei iuti tunisiana,harissa este o prajitura specifica orientului mijlociu,care are la baza gris,insiropata ,deloc laborioasa si cu un rezultat deloc de neglijat pentru cei ce sunt in cautarea unui desert rapid .reteta presupune o cantitate apreciabila de zahar,ca mai toate prajiturile specifice acestor teritorii,vezi namoura ,baclava si altele,il puteti inlocui cu zahar brun sau miere,pastrind proportiile necesare.
intr-un bol amestecam untul cu grisul si zaharul pina obtinem o masa omogena.in alt bol amestecam praful de copt cu iaurtul si asteptam ca acestea sa-si dubleze volumul(are loc reactia de "stingere" a prafului de copt),citeva minute.apoi adaugam iaurtul peste continutul primului bol si amestecam bine.aluatul obtinut il plasam intr-un vas de copt cu un diametru corespunzator ,astfel incit sa nu aiba o grosime mai mare de 2,5 cm.tot acum putem cu o scobitoare sau un cutit ascutit sa impartim prajitura in romburi sau patrate,iar in mijloc putem sa punem cite o aluna sau o migdala,daca vrem sa-i pastram aspectul autentic,eu am divagat de de la el...
plasam vasul in cuptorul preincalzit,cca 30 minute-40 minute,la foc mic -mediu,depinde de ce aragaz folositi,pina capata o culoare auriu-maronie.
intre timp preparam siropul,amestecind ingredientele intr-o cratita si aducindu-le la punctul de fierbere,dupa care ,la foc mic,fierbem siropul cca 20 minute.
siropul se raceste si se toarna pe prajitura fierbinte,apoi o decoram cu fulgi de cocos si caise taiate,serviti
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |