Iahnie de fasole

postat de Retete in Imagini, in Mancaruri cu legume, pe 19 August 2013
Iahnie de fasole

Ingrediente

  • Fasole: 300 g
  • Ceapa: 1
  • Morcovi: 1
  • Ardei gras: cat este nevoie
  • Sare: dupa gust
  • Piper: dupa gust
  • Usturoi: dupa gust
  • Dafin: dupa gust
  • Cimbru: dupa gust
  • Marar: dupa gust
  • Bulion: cat este nevoie
  • Boia de ardei: dupa gust
  • Kaiser/sunca/carnati/salam: cat este nevoie

Specific:

  Romanesc

Timp Preparare:

  120 de minute

Portii:

  2

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Romania
Mod de Preparare

Fasolea se pune la inmuiat de seara(pentru a fierbe mai repede)
A doua zi se pune la fiert in putina apa, se arunca apa se schimba cu alta curata(de vreo 3-4 ori) apoi se pune la fiert in mai multa apa, impreuna cu o ceapa taiata marunt si un morcov taiat cubulete mici, ardei gras taiat marunt
Cand este aproape fiarta(si apa a scazut) se condimenteaza cu sare, piper, se pun 2 foi de dafin, marar si cimbru, si se pune o lingura de bulion, se serveste calda cu muraturi
Fasolea(mai ales cea neagra sau carioca)merge f bine cu garnitura de orez alb, fiert in apa, condimentat si cu ierburi aromatice

sursa retetei: Monica-Elizabet

Reteta în Imagini
Tag-uri
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri