Impletita cu crema de branza si gem

postat de Retete in Imagini, in Placinte, pe 29 Iunie 2013
Impletita cu crema de branza si gem

Ingrediente

  • Faina: 300g
  • Zahar: 50g
  • Drojdie: 1 plic
  • Lapte: 120 ml
  • Unt: 120 g
  • Apa: 60 ml
  • Oua: 1
  • Sare: 1/2 lingurita

Specific:

  European

Timp Preparare:

  120 de minute

Portii:

  2-4

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Romania

Categorii:

   Placinte
Mod de Preparare

Se pun 200 g din cantitatea de faina intr-un vas cu zaharul drojdia si sarea si se amesteca bine.

Separat laptele cu apa si untul le incalzim panase topeste untul dar sa nu fie fierbinte sa nu "oparim" drojdia

Se adauga acest lichid caldut peste ingredientele uscate. Si se amesteca pana se inmoaie.

Se adauga oul si restul de faina si se amesteca pana se omogenizeaza
Se acopera si se lasa sa se odihneasca 20-25 min,
Din aluatul obtinut se intinde o foaie dreptunghiulara, putin mai groasa spre centru

Umplutura din:400 gr crema de branza philadelphia mixata cu zahar dupa gust si 1 borcan mic de dulceata

Se aseaza crema de branza pe mijlocul foii, deasupra se pune dulceata si se cresteaza foaia pe margini ca niste fashii late cam de 1,5-2 cm

Se impleteste placinta aducand cate o fasie din dreapta apoi una din stanga spre mijloc pana terminam de impletit. se pune la cuptor pentru 45 de min la foc potrivit

Sursa: Culinar

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri