Indiene

postat de Retete in Imagini, in Prajituri, pe 27 August 2013
Indiene

Ingrediente

  • Oua: 4
  • Zahar: 4 linguri
  • Faina: 4 linguri
  • Frisca: 300 ml
  • Ciocolata amaruie: 100 g
  • Apa: 1 ceasca, pentru insiropat blaturile
  • Zahar: 3 linguri, pentru insiropat blaturile
  • Esenta de rom: cat este nevoie, pentru insiropat blaturile

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  4

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Romania

Categorii:

   Prajituri
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de criss
Se separa ouale, albusurile se bat spuma tare.
Galbenusurile se amesteca cu zaharul si se bat cu mixerul pana se topeste zaharul.
Apoi se adauga faina si albusurile batute. Eu am copt blatul in forme de briose. Am pus o lingura de compozitie in fiecare orificiu

se coc aproximativ 15 minute

se bate frisca

Blaturile se insiropeaza si se umplu cu frisca din belsug.
Ciocolata se rupe, se pune intr-un vas termorezistent si se pune in cuptorul cu microunde sa se topeasca. Se adauga putina frisca lichida sau lapte si se amesteca bine pana are consistenta unei glazuri. Glazura mea a iesit putin prea groasa.

Reteta în Imagini
Tag-uri
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri