Inghetata fina cu cacao

postat de Retete in Imagini, in Inghetate, pe 27 August 2013
Inghetata fina cu cacao

Ingrediente

  • Oua: 1
  • Zahar: 150 g
  • Lapte: 200 ml
  • Frisca lichida: 300 ml
  • Cacao: 3 linguri
  • Ciocolata cu lapte: 100 g
  • Zahar vanilat : un plic

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  30 de minute

Portii:

  4

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Romania

Categorii:

   Inghetate
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Ghiocel
Am gasit la Bucatar maniac o inghetata care nu necesita multe ingrediente si merge repede.

Oul batut, zaharul si laptele se amesteca si se fierb.
Cand incep sa clocoteasca se adauga cacao, jumatate de ciocolata si zaharul vanilat. Se lasa la racit. Se bate frisca.
Compozitia facuta mai inainte (rece) se adauga in frisca cate putin si se mai mixeaza pana se omogenizeaza. La final se aduga restul de ciocolata taiata marunt.

Se pune in forme sau caserole si se da la congelator pentru cel putin 2 h.
Se decoreaza cu ciocolata sau toping de ciocolata.
Rezulta o inghetata super cremoasa, pentru care nu aveti nevoie de aparat de inghetata
Cupa de inghetata este din sticla si are o vechime de cel putin 100 de ani, la fel si farfurioara.

Reteta în Imagini
Tag-uri
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri