Inghetata Mars cu sos de ciocolata Snickers

postat de Retete in Imagini, in Inghetate, pe 27 August 2013
Inghetata Mars cu sos de ciocolata Snickers

Ingrediente

  • Baton mars: 6
  • Lapte: 1 cana
  • Frisca lichida: 300 ml
  • Zahar: 2 linguri
  • Galbenus de ou: 4
  • Ciocolata menaj: 175 g, pentru sos
  • Batoane snickers: 2, pentru sos
  • Zahar: 50 g, pentru sos
  • Frisca lichida: 150 ml, pentru sos
  • Portocale: 2, pentru bolul de portocala
  • Gelatina: 1 plic
  • Zahar: 3 linguri
  • Suc de portocale: 50 ml

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  30 de minute

Portii:

  6

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Romania

Categorii:

   Inghetate
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de liana10
Inghetata...Se amesteca batoanele Mars cu laptele si frisca pana ce se dizolva batoanele.

Cand incep sa fiarba, opriti focul si dati la o parte. Eu l-am pus la racit pe balcon...
Bateti galbenusurile cu zaharul pana devine ca o crema.

Bateti amestecul de lapte cald-al meu s-a racit pe balcon, ca a fost frig...-putin cate putin in crema formata din galbenusuri si lasati sa se raceasca.

Turnati intr-o forma si puneti la congelator.
Tot intr-o cutie de inghetata am pus...

Dupa o ora scoateti si mixati.
Dati din nou la congeltor.

Sosul...Nu am avut decat o ciocolata amaruie cu alune de la Heidi, de 90 de g...si am mai gasit prin dulapul cu dulciuri trei bucatele de ciocolata Kandia cu lapte...deci vreo 100g...plus cele doua batoane mici de Snickers...am pus cei 50 g de zahar pe foc, apoi cand s-a topit am adaugat ciocolatele...am adaugat 100 ml frisca lichida, m-am gandit ca iese mai gustos decat cu 150 ml apa...si asa a fost! putin cate putin sa vad daca e necesara toata, din moment ce nu am avut cantitatea de ciocolata suficienta...asa si am fiert la foc iute cca 20 de min.


Prepararea bolului de portocala
Plicul de gelatina de la Dr. Oetker l-am dizolvat in 50 ml suc de portocala si 50 ml apa si am pus trei lingurite de zahar, apoi dupa 10 min. am pus gelatina pe aburi pana s-a lichefiat. Am vrut sa fie dulce, ca sa pot manca feliile de portocala dupa aceea, hi,hi, hi!!!


Doua portocale am folosit pe care le-am crestat dupa ce le-am taiat rondele si le-am aranjat frumos peste folia alimentara pusa in bol, am turnat gelatina peste ele, apoi am pus alta folie si alt bol gol ca sa se inchege mai bine

Reteta în Imagini
Tag-uri
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri