Inimioare din mamaliga cu capsuni

postat de Retete in Imagini, in Preparate cu mamaliga, pe 27 August 2013
Inimioare din mamaliga cu capsuni

Ingrediente

  • Lapte: 500 ml
  • Zahar vanilat : 1 plic
  • Zahar tos: 40 g
  • Coaja rasa de lamaie: cat este nevoie
  • Malai: 80 g
  • Oua: 1
  • Galbenus de ou: 2
  • Capsuni: 500 g
  • Miere: 2 linguri
  • Lichior de portocale: dupa gust
  • Piscoturi: 50 g
  • Ulei: putin
  • Zahar pudra: cat este nevoie

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  30 de minute

Portii:

  4

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Romania

Categorii:

   Preparate cu mamaliga
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Micul
Inainte de a locui in Moldova, pentru mine mamaliga era de mancat cu branza si smantana, in paturi, asa cum se face la noi. Dupa ce am ajuns in Moldova, am inceput sa vad ca se mananca cu multe altele. Am mancat inclusiv alivanca la Hanul Ancutei. Sarmalele le prefer in continuare cu paine, in loc de mamaliga, dar relatia Micul-mamliga, a devenit mult mai stransa.
Prin urmare cand am vazut reteta asta in " secretele bucatariei "`am si incercat-o.

Se fierbe laptele cu zaharul, coaja de lamaie si zaharul vanilat. Se toarna faina de malai si se fierbe pana se ingroasa.Se ia de pe foc, se racoreste si se adauga cele doua galbenusuri. Se toarna mamaliga pe o tava clatita cu apa rece, intr-un strat cu grosimea de 1 cm.

Capsunile se curata, se taie felii si se amesteca cu mierea si lichiorul.Se lasa la marinat. Cu ajutorul unei forme, se decupeaza inimioare de mamaliga, care se dau apoi prin ou batut si prin pesmet facut din piscoturi. Se prajesc putin in ulei, apoi se servesc cu capuni marinate.

Mamaliga intinsa pe hartie de copt. Mi se parea mai usor de decupat decat din tava
Se decupeaza forme. Data viitoare nu pun galbenusurile, pentru ca am impresia ca din cauza lor, mamliga era cam moale, si tare greu am mai taiat formele. Nu mai spun ca am pus mai multa faina de malai decat in reteta, ca altfel ar fi iesit, sos.
Se dau inimioarele prin ou, apoi prin pesmet de piscoturi si se prajesc in ulei. Data viitoare le bag la cuptor.
Se servesc cu capsunile marinate. Is bestiale capsunile cu miere si lichioe de portocale. Eu am avut Grand Marnier.


Cu siguranta am sa mai fac, is foarte, foarte bune. Domnul Mitu a bagat ca Eroul Muncii Socialiste, asa mult i-au placut.

Reteta în Imagini
Tag-uri
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri