Kataif

postat de Retete in Imagini, in Prajituri, pe 23 August 2013
Kataif

Ingrediente

  • Faina: 1 pahar
  • Apa: 1 pahar
  • Praf de copt: 1/2 lingura
  • Zeama de lamaie: 1/2 lingura
  • Drojdie dizolvata in apa calduta: 1 lingura

Specific:

  Arabesc

Timp Preparare:

  30 de minute

Portii:

  2-4

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Liban

Categorii:

   Prajituri
Mod de Preparare

sursa retetei: Ortansa desprecopii

Se amesteca faina cu apa .Se adauga drojdia se mai bate putin.
Compozitia se lasa la dospit acoperita 1 1/2h-2h. Cand compozitia isi dubleaza volumul se adauga praful de copt stins cu lamaie.
Se amesteca putin si se pune compozitia intr-un ibric.Se toarna cate putin(cat sa formeze cercuri de 7-10 cm diam.)
in tigaia incinsa,cateva clatite cu distanta de cativa cm intre ele.Se coc la foc f. mic Se scot cu spatula se pun rasfirate pe o tava
Dupa racire se pot umple cu.nuca macinata cu zahar(dupa gust) si cateva lingurite de apa de flori de portocal umplutura se pune in mijlocul clatitei,pe fata necoapta se aduna marginile si se apasa intre degete-marginile se lipesc. 2.branza dulce de vaci..se servesc servite cu sirop de zahar(ater) 3.branza dulce(haloum)- care are proprietatea de a se topi la coacere,le fel ca mozarella. 4.ashta

Reteta în Imagini
Tag-uri
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri