Kataif-cataif-Ekmek-cataifi

postat de Retete in Imagini, in Prajituri, pe 23 August 2013
Kataif-cataif-Ekmek-cataifi

Ingrediente

  • Taitei speciali pentru kataif: 400 g - pentru blat
  • Unt: putin- pentru blat
  • Apa: 250 ml - pentru sirop
  • Zahar brun: 2 linguri- pentru sirop
  • Miere: 2 linguri- pentru sirop
  • Zeama de portocala/lamaie: 1 ceasca- pentru sirop
  • Coaja de citrice: 1 lingurita- pentru sirop
  • Lapte: 400 ml - pentru crema de vanilie
  • Oua: 2 bucati- pentru crema de vanilie
  • Amidon de porumb: 3 linguri- pentru crema de vanilie
  • Unt: 3 linguri- pentru crema de vanilie
  • Zahar: 100-125 g- pentru crema de vanilie
  • Coaja de citrice: dupa gust- pentru crema de vanilie
  • Frisca lichida: 300 ml

Specific:

  Arabesc

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  2-4

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Liban

Categorii:

   Prajituri
Mod de Preparare

sursa retetei: Monica -Elizabet

Punem taieteii intr-o tava intr-un strat gros de 1,5-2 cm, presaram pe
deasupra bucatele de unt si dam la cuptorul incins pana ce taieteii se rumenesc
cand se racoreste putin blatul de taietei ( nu trebuie sa fie rece...dar nici f fierbinte) punem deasupra lui siropul
siropul nu trebuie sa fie fiert f mult doar dat in fiert
lasam sa se raceasca bine si ne ocupam de crema de vanilie putem face o crema de vanilie preparata in casa sau o crema din 2 pudinguri de vanilie...

se amesteca laptele cu amidonul sa nu fie cocoloashe, am adaugat ouale batute bine cu zaharul si untul la temperatura camerei+coaja de portocala
se prepara pe baie de abur sau in cuptorul cu microunde

cand este racorita crema se intinde peste blatul de taietei

punem la rece si intre timp preparam frisca

puneti frisca intr-un strat de 1 cm peste crema de vanilie

apoi pregatim decorul din:
fie nuci/alune nesarate/migdale/fistic, se piseaza mare si se pune deasupra prajiturii
Se pune la frigider si se taie in patrate mari

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri