Keema cu mazare

postat de Retete in Imagini, in Mancaruri cu legume, pe 19 August 2013
Keema cu mazare

Ingrediente

  • Ceapa: 1
  • Usturoi pisat: 2 catei
  • Ghimbir: cat este nevoie
  • Ardei iute: 2
  • Ulei: 3 linguri
  • Carne tocata de miel: 500 g
  • Garam masala: 2 lingurite
  • Turmeric: 2 lingurite
  • Rosii: 200 g
  • Mazare: 200 g
  • Coriandru: 1 legatura

Specific:

  Asiatic

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  4

Complexitate:

  Usor

Tara:

  India

Categorii:

   Mancaruri cu legume
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Micul
Intre timp am aflat ca este o reteta din sudul Asiei.Am vrut s-o pun la retete internationale dar n-am stiut unde.

Sincera sa fiu, cu ce este de fapt keema, din moment ce asta e cu mazare, habar n-am, n-am prea gasit informatii despre acest subiect, decat ca ar fi mancare indiana.

Eu sunt o sceptica in ceea ce priveste bucataria aia, aia, aialalta. Am vazut destule feluri de mancare, super renumite din oaresce bucatarie, mancare care se gateste si in alte bucatarii, dar poate nu asa de renumite. Cu toate astea, normal ca admit anumite diferentieri, dar nu-mi plac lucrurile duse la extrem.
Initial cand am facut felul asta, chiar ziceam, keema asta e de fapt mazare cu carne, dar cu alte condimente. Dar mi-am dat seama ca totusi nu e chiar asa de simplu cum mi se pare mie. In sensul ca tocmai condimentele care noi nu le punem, dar in reteta de keema sunt, fac diferanta intre o bucatarie sau alta.
Reteta din " good food ".

Se toaca ceapa, usturoiul si ardeiul iute. Se adauga ghimbirul ras si se pun la prajit in ulei. Se adauga si carnea si se lasa pana incepe sa se rumeneasca. Se adauga condimentele si se lasa inca un minut. Se pun rosiilesi se aduce la punctul de fierbere. Se fierbe constant un minut se adauga iaurtul, sare si piper proaspat rasnit, putina apa, si se lasa pe foc pana se face carnea. Se adauga apoi mazarea, se lasa pana se inmoaie, apoi se pune patrunjelul tocat. Se serveste cu lipii, chutney si iaurt.
E foarte, foarte buna mancarea asta. Miculinul e mare, mare fan. Voi face si cu carne de miel, cu siguranta

Reteta în Imagini
Tag-uri
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri