Kibbeh-Kabe-Kibe

postat de Retete in Imagini, in Fripturi, pe 14 August 2013
Kibbeh-Kabe-Kibe

Ingrediente

  • Burgul: 1 kg
  • Carne de vita: 1,6 kg
  • Ceapa: 4-5
  • Pasta de ardei: 2-3 linguri
  • Fistic: cat este nevoie
  • Nuci: cat este nevoie
  • Muguri de pin: cat este nevoie
  • Condimente: dupa gust

Specific:

  Arabesc

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  6-8

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Liban

Categorii:

   Fripturi
Mod de Preparare

burgulul se pune la inmuiat cu putina apa calduta cam sa il acopere ,cca 1ora
Cele 600gr de carne de vita fara grasime trebuie tocata de 2 ori, foarte fin
.Dupa ce s-a inmuiat burgulul se amesteca cu cele 600 gr de carne tocata,se pune pasta de ardei rosu 1 lingura,sare si se framanta foarte bine
Se adauga din cand in cand apa calduta, f putin
Acest aluat trebuie sa fie potrivit nu foarte moale nu foarte tare ca sa poata fi modelat
1 kg de carne trebuie tocat se pune la prajit impreuna cu ceapa ,sare , condimente si fisticul,nuca,mugurii de pin.

Daca aveti masina de tocat electrica aveti o piesa pentru carnat puneti-o la masina iar aluatul de mai sus il dati prin masina si va iesi partea de deasupra a kabei adica va iesi lunga ca un carnat dar voi o taiati cat va trebuie apoi o inchideti la un capat puneti inauntru carnea prajita si inchideti celalalt capat.

daca nu aveti masina electrica de tocat faceti la mana adica forma sa fie ca cea mai de sus ,inchsa la un capat,puneti carnea si o inchideti la celalalt capat
se prajesc in baie de ulei.

Daca faceti mai multe puneti -le la congelator,intai pe o tava una langa alta fara sa se lipeasca dupa ce au inghetat puneti-le in pungi


sursa retetei: amira bucataria noastra

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri