Kinder Pinguin

postat de Retete in Imagini, in Prajituri, pe 28 August 2013
Kinder Pinguin

Ingrediente

  • Oua: 10, pentru foi
  • Zahar: 200 g, pentru foi
  • Zahar vanilat : 2 pachetele, pentru foi
  • Pesmet alb: 5 linguri, pentru foi
  • Faina: 5 linguri, pentru foi
  • Cacao: 1 plic, pentru foi
  • Miere: 5 linguri, pentru foi
  • Praf de copt: 1 1/2 plicuri, pentru foi
  • Sare: putina, pentru foi
  • Lapte: 50 ml, pentru foi
  • Ulei: 270 ml, pentru foi
  • Ciocolata cu lapte: 60 g, pentru glazura 1
  • Ciocolata amaruie: 60 g, pentru glazura 1
  • Unt: 70 g, pentru glazura 1
  • Ulei: 2 linguri, pentru glazura 1
  • Ciocolata cu lapte: 140 g, pentru glazura 2
  • Ciocolata amaruie: 80 g, pentru glazura 2
  • Unt: 100 g, pentru glazura 2
  • Ulei: 3 linguri, pentru glazura 2
  • Frisca: 700 ml, pentru crema
  • Gelatina: 1 pachet, pentru crema
  • Lapte: 3 linguri, pentru crema
  • Miere: 3 lingura, pentru crema
  • Zahar vanilat : 2 plicuri, pentru crema
  • Esenta de vanilie: 1 fiola, pentru crema

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  10

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Prajituri
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de MihaelaT
Reteta este de pe blogul Laurei Laurentiu

Pentru blat am separat ouale si am frecat cu mixerul cele 10 galbenusuri cu zaharul si cu zaharul vanilat cateva minute pe viteza cea mai mare pana amestecul a devenit spumos. Am adaugat faina, praful de copt, cacao si pesmetul si am mixat, dar pt ca mergea greu si nu vroiam sa-mi ard mixerul, am trecut la lingura. Am adaugat treptat laptele si uleiul, apoi mierea

Am batut spuma cele 10 albusuri cu praful de sare.

Apoi am amestecat usor, ca la tort cu cealalta compozitie(din galbenusuri)


Compozitia finala am impartit-o(aproximativ) in doua si am copt pe rand doua foi, cam 20 de minute fiecare, la foc mare 5 minute si apoi am redus flacara la minim. In tava am pus hartie de copt, doar pe fundul tavii(asa am vrut eu :D ) si am indepartat-o doar de pe prima foaie. Eu am curatat foaile de pojghita de deasupra.

Intre timp se prepara glazura 1, din toate ingredientele care se amesteca pe foc, topindu-le, fara a fierbe.Se da de o parte, dar se tine la temperatura bucatariei.
Se mixeaza frisca pe viteza mare pana devine tare, se adauga gelatina pe care am dizolvat-o cum scrie pe plic si dupa ce s-a racit am pus-o peste frisca, mixand continuu.Am adaugat laptele, mierea, esenta, zaharul vanilat si am mixat bine. Rezulta o crema destul de tare pe care eu am bagat-o un pic la frigider pana s-au racit bine foile.

Pe prima foaie am pus jumatate din cantitate si am netezit

iar peste crema am pus prima glazura, dupa care am bagat-o un pic la congelator, sa se intareasca.

Am scos-o dupa vreo 3-4 minute si am pus crema ramasa, netezind bine cu cutitul umed.

Am pus foaia a doua si am apasat usor sa se aseze, am indepartat haria si din nou cateva minute la congelator, timp in care am preparat cealata glazura.
Am scos-o din ongelator, am turnat glazura 2 peste prajitura si am mai dat prajitura un pic la congelator


Este foarte buna delicioasa.

Reteta în Imagini
Tag-uri
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri