Kodrit Kadir

postat de Retete in Imagini, in Torturi, pe 12 Iulie 2013
Kodrit Kadir

Ingrediente

  • Lapte: 800 ml
  • Oua: 5
  • Zahar: 200 g
  • Zahar vanilat : 1
  • Esenta de rom: 1
  • Oua: 1
  • Zahar: 100 g
  • Lapte: 100 ml
  • Ulei: 100 ml
  • Praf de copt: 1
  • Faina: 100 gr
  • Cacao: 3 linguri
  • Nescafe: 1 plic

Specific:

  Arabesc

Timp Preparare:

  150 de minute

Portii:

  1

Complexitate:

  Greu

Tara:

  Liban

Categorii:

   Torturi
Mod de Preparare

Am vazut aceasta reteta pe multe bloguri si pe multe site-uri culinare si fiind o fana a cremei de zahar ars, am zis ca trebuie neaparat sa o incerc. Si mai e ceva. Zilele trecute se discuta la Europa fm despre programul "cornul si laptele", despre eficienta acestui program si despre faptul ca de cele mai multe ori laptele , cornul/biscuitii se arunca si copiilor nu nu le place nici laptele si nici cornul. Ei bine, nici Alexutul meu nu e fan, adevarul e ca acele cornuri sunt oribile, fara gust, tari si parca ar avea cauciuc in ele. :)) Dar laptele il utilizam la ceva bun de fiecare data (clatite de cele mai multe ori). Acum, din laptele adunat toata saptamana, am facut acest minunat desert.

Un desert arabesc/turcesc, nu stiu exact. Oricum o reteta orientala absolut delicioasa, pe care va sfatuiesc sa o incercati.

pentru crema:
- 800 ml lapte
- 5 ouă
- 200 g zahăr (e suficient si 150)
- 1 zahar vanilinat
- 1 esenta de rom

pentru blat:
- 1 ou
- 100 grame zahar
- 100 ml lapte
- 100 ml ulei
- praf de copt
- 100 grame faina
- 3 linguri de cacao
- 1 plic nesscafe

Pentru caramel, 7-8 linguri zahar.
Caramelizam zaharul si tapetam o cratita cu acest caramel.

Pentru blat, amestecam oul cu zaharul, uleiul, laptele si in final adaugam faina amestecata cu praful de copt, cacaoa si plicul de cafea

Pentru crema, batem ouale cu zaharul, vanilia, romul si adaugam laptele.

In cratita turnam mai intai amestecul pentru crema, apoi imediat in mijloc turnam amestecul pentru blat. Aici chiar n-am crezut ca va iesi ceva, insa in timpulo coacerii blatul se va ridica la suprafata.

Coacem 35-40 minute, dar e bine sa facem testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca, apoi punem in frigider cateva ore, dupa care rasturnam tortuletul.

Si servim fara mila. :)) E delicios, superinsiropat, cu usoara aroma de cafea.

Reteta postata in forum de Criss

Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri